HEERHUGOWAARD - Met nog twee wedstrijden te gaan doet HCSC nog volop mee om de prijzen in de 3e klasse A. Zaterdag wist de Helderse ploeg ondanks een moeizame eerste helft met 2-5 te winnen bij Reiger Boys. Hiermee is de vierde plaats in ieder geval veilig gesteld, maar met slechts twee punten achterstand op de koplopers Sporting Andijk en OFC, zit er wellicht nog meer in het vat.

De ploeg van trainer/coach Pascal Hamers had in de eerste 45 minuten niet makkelijk in Heerhugowaard waar Martijn Grooff de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong schoot. Tussendoor scoorde Bart van Steen vanaf de strafschopstip de gelijkmaker.

De tweede helft gaf een heel ander beeld mede dankzij enkele invallers aan Helderse kant. Zo stond Jordi Nuijens koud in het veld toen hij de gelijkmaker liet aantekenen. HCSC kwam voor het eerst op voorsprong door een andere invaller, Timo Swart, die weliswaar ruim buitenspel stond, maar niet volgens de dienstdoende scheidsrechter. Reiger Boys dat nog een theoretische kans had om de nacompetitie te bereiken was iet bij machte om het HCSC nog lastig te maken. In de slotfase scoorde Swart zijn tweede goal en was het Tim Kuurman die de eindstand op 2-5 bepaalde.

Voor HCSC volgen er nog twee wedstrijden waarvan de eerste komende zaterdag thuis tegen het laaggeklasseerde Opperdoes. Een week later sluit men de competitie af bij Alcmaria Victrix waar duidelijk zal zijn of men de titel kan grijpen of zich kan opmaken voor de nacompetitie.