JULIANADORP - JVC en FC Den Helder staan na de onderlinge derby in de 2e Klasse, die al op zaterdag werd gespeeld, beiden op drie punten. De thuisploeg van trainer Jitze Bosma wist een terechte zege te behalen en daarmee de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen: 2-0.


FC Den Helder van trainer Ben de Visser, die bijna een decennium werkzaam was bij JVC, kon alleen in de openingsfase gvaarlijk worden bij mogelijkheden voor Bernardina en Gerssen en een vrije trap van Philip. Keeper Hoondorp wist zijn doel echter schoon te houden. Nadien nam JVC het initiatief over en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Bart Clemens kopte raak uit een corner van zijn broer Mees.

Mede omdat FC Den Helder te vaak de lange bal hanteerde en JVC daar telkens een passend antwoord op had met de kopsterke verdediging kwam JVC nauwelijks meer in de problemen. Een kwartier voor tijd gooide Hans Groenhuizen het duel in het slot en hoewel heel FC Den Helder wilde doen geloven dat het om een buitenspelgoal ging, keurde scheidsrechter Overtoom de treffer goed.

Door de zege van de Julianadorpers staan beide ploegen dus gelijk in punten. Volgend weekend gaat JVC op bezoek bij VIOS W en FC Den Helder speelt dan thuis tegen Kleine Sluis.

HCSC
In het zaterdagvoetbal blijft derdeklasser HCSC op vier punten staan. Op bezoek bij RKVV DEM miste trainer Mario van der Hert een half elftal aan basisspelers door diverse blessures en ging met het kleinst mogelijke verschil onderuit: 1-0. HCSC speelt komende zaterdag thuis tegen Reiger Boys.