JULIANADORP - Voetbalvereniging JVC keert na vijf jaar terug in de vierde klasse. Zondag liet de ploeg het ondanks een vroege 2-0 voorsprong volledig liggen tegen vierdeklasser Hugo Boys met een 2-6 nederlaag tot gevolg.

Voor JVC komt hiermee een einde aan een turbulent seizoen waarin bestuurlijke perikelen de boventoon voerden. Ook het eerste elftal draaide niet naar behoren al werd de nacompetitie vorige week goed gestart met een 2-0 zege op Schagen. Tegen Hugo Boys ging het ondanks een goede start in de tweede helft volledig mis.

JVC nam nochtans een snelle voorsprong door een van richting veranderd schot van Rick Schop en een goal van Jermaine Bregita, maar nog binnen vijf minuten was de spanning terug door een benutte strafschop van Jeffrey de Cocq van Delwijnen. Laatstgenoemde speler schoot na een klein uur ook een vrije trap binnen en die gelijkmaker betekende de ommekeer want Hugo Boys scoorde vervolgens in de laatste twintig minuten nog vier keer. De Heerhugowaardse vereniging gaat nu in een onderling duel tegen Bergen bepalen wie zich komend seizoen derdeklasser mag noemen. Voor JVC rest zich niets anders dan de wonden te likken en zich op te maken voor de vierde klasse.

JVC – Hugo Boys 2-6 (2-1)
5. 1-0 Rick Schop
22. 2-0 Jermaine Bregita
26. 2-1 Jeffrey de Cocq van Delwijnen
57. 2-2 Jeffrey de Cocq van Delwijnen
73. 2-3 Bob de Wit
83. 2-4 Martijn Hand
86. 2-5 Bob de Wit
90. 2-6 Martijn Hand

JVC: Hondorp. Bos, Van Kesteren, Van Zanten, Van der Zwet (Hoogschagen/61). Van Oossanen, Schop, B. Clemens. Louwe, Bregita, Van Steinvoorn.

Hugo Boys: Beers. Borst, Van de Burg, Boy Groen, Haisma. Kunst (Dekker/69), De Cocq van Delwijnen, Groot (Zuurbier/46). De Wit, Wolkers (Hand/46), Bo Groen.