DEN HELDER - In november 2019 maakte hij nog bekend in de Tweede Divisie te blijven en de overstap te maken van Koninklijke HFC naar VV Katwijk. Vandaag werd bekend dat Lars Weistra na de zomer echter in de Tweede Klasse speelt in plaats van de Tweede Divisie.


De linkspoot keert daarmee terug bij zijn oude liefde en doet dat voornamelijk met het oog op zijn maatschappelijke carrière. Weistra woont weer in Den Helder en gaat aan het werk bij de Koninklijke Marine. De overeenkomst met Katwijk werd dan ook in goed overleg ontbonden en na tussenstops bij Hollandia, OFC en twee jaar Koninklijke HFC is hij terug bij FC Den Helder.

De club laat in een persbericht weten:

Lars Weistra zet komend seizoen zijn voetballoopbaan voort bij F.C. Den Helder. De voormalige speler van de KHFC raakte overtuigd van de ambities die de club momenteel uitstraalt. "Twee weken geleden heb ik een gesprek gehad bij FC Den Helder en een paar dagen later was ik er wel uit", vertelt Lars.

Tijdens de gesprekken ontmoette Lars de nieuwe trainer voor komend seizoen: Pascal Hamers. "Hij was erheel duidelijk in dat hij mij er graag bij wil hebben, dus dat gaf mij ook zeker een goed gevoel. Wat mijn rol wordt binnen het team? Nee, daar hebben we het nog niet over gehad. Maar de 25-jarige linksbenige middenvelder wilde hij graag toevoegen aan zijn selectie. Bovendien heb ik altijd al op een hoog niveau gespeeld, dus hij zag me graag komen."

Met zijn overstap doet Lars wellicht wél een stap terug.Waar de KHFC in de 2de divisie uitkomt uitkomt, speelt FC Den Helder momenteel in de 2de klasse. Promotie lijkt er dit seizoen in te zitten, maar zeker is dat nog lang niet. Hoe kijkt Lars tegen een eventuele stap omlaag aan? "Daar ben ik mijzelf zeker van bewust. Ik woon weer in Den Helder, ik wil mij meer op mijn maatschappelijke carrière gaan richten en ik ga werken bij de Marine.

Met zijn voetbalkwaliteiten, winnaarsmentaliteit en dynamiek zal hij van grootte waarde zijn voor onze Selectie.
Niet alleen Lars Weistra komt komend seizoen onze selectie versterken, meerdere goede spelers hebben aangegeven zich bij FC Den Helder aan te willen sluiten, hierover volgt in een later stadium meer.