ALKMAAR - AZ heeft met de nodige pijn en moeite een punt weten te pakken tegen NEC. Invaller Zakaria Aboukhlal wist met een goal in blessuretijd een nederlaag te voorkomen voor de Alkmaarders (1-1).

Jordy Bruijn, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg, opende al vroeg in de wedstrijd de score voor de gasten uit Nijmegen. Nadat het duel een vijftal minuten was stilgelegd wegens vuurwerk en omdat supporters het lege stadion betraden, ging AZ in de achtervolging. De thuisploeg kreeg via onder meer Gudmundsson en Karlsson terwijl Pavlidis met een poging op de paal helemaal dichtbij was. Desondanks hield NEC stand tot de rust.

Waar AZ voor rust nog wel enkele knappe aanvallen er uitgooide bakte men er in de tweede helft weinig meer van. De ploeg had het meeste balbezit, viel wel aan, maar de overtuiging ontbrak vaak. NEC leek zo op weg naar de drie punten, maar diep in de extra tijd kopte invaller Aboukhlal toch nog raak.