DEN HELDER – De finale van het Digital4U Sportevenement gaat komende zaterdag tussen N.E.C. en FC Dordrecht. Op het complex van FC Den Helder was N.E.C. donderdagavond met overtuigende cijfers te sterk voor het Helders Elftal (1-6). Eerder op de avond won FC Dordrecht in de slotfase met 1-2 van Telstar.

HELDERS ELFTAL – N.E.C.

Nadat het Helders Elftal zaterdag al in een oefenduel van Jong AZ verloor (2-7) was het tegen de ploeg uit Nijmegen ook al snel duidelijk dat er weinig eer viel te behalen. Al binnen twee minuten stond men op achterstand en dit werd door de ploeg van trainer/coach Jack de Gier langzaam aan opgebouwd. Via Oratmangoen en Van Zundert was het al rap 0-2 en Kevin Jansen wist met twee treffers de ruststand op 0-4 te bepalen. Nu zat het de thuisploeg ook niet mee want keeper Marco van Duijn moest zich twee keer tot het uiterste strekken om pogingen van Roy Huisman ongedaan te maken.

De wedstrijd had daarom na de pauze niet zo veel meer om het lijf. Het lukte het Helders Elftal niet meer om echt gevaar te stichten en N.E.C. hielp in de laatste twintig minuten nog een handvol kansen om zeep, maar scoorde ook twee keer via Ole Romeny, waardoor de finale een feit was.

TELSTAR – FC DORDRECHT

Eerder op de dag kwam de andere finalist uit het duel tussen Telstar en FC Dordrecht waar het in de eerste helft gelijk op ging met twee goede kansen aan beide kanten. Kort na rust kwam de ploeg van trainer Mike Snoei op voorsprong toen Jasper van Heerten een verre ingooi wist door te koppen en Ryan Seager van dichtbij kon scoren. Deze werd teniet gedaan door een handsbal in het strafschopgebied van Telstar waarna de penalty onberispelijk werd ingeschoten door Richie Zenga.

In de slotfase kon het vervolgens nog alle kanten op. Hoewel er al rekening werd gehouden met strafschoppen kreeg Van der Linden namens Telstar een levensgrote kans, maar kreeg hij de bal niet langs keeper Janssen. Met nog drie minuten op de klok was het vervolgens Peijnenburg die met een zeer fraaie treffer FC Dordrecht naar de finale schoot.

PROGRAMMA ZATERDAG 21 JULI

16.30 uur: Helders Elftal – Telstar (3e/4e plaats)
19.30 uur: N.E.C. – FC Dordrecht (Finale)

Tussen beide wedstrijden in is de finale van de Jeugdpenaltybokaal. Tevens zijn er de gehele dag tal van sportieve activiteiten op en rond het complex van FC Den Helder. Kijk hier voor het volledige programma.

Foto's: DP Sportfotografie