DEN HELDER - Op 9 november kunnen ouderen uit Den Helder en omstreken gratis kennismaken met OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Den Helder SUNS. De kick-off staat onder leiding van Cor Rieuwers en is voor oud-basketballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen basketbalervaring. OldStars walking basketball is een initiatief van het Ouderenfonds. Er wordt niet hardgelopen, wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Aanmelden voor de kick-off op 9 november kan via Cor Rieuwers op telefoonnummer 06 – 36 03 61 60 of via c.rieuwers@quicknet.nl.

OldStars walking basketball bij Den Helder SUNS
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er wordt naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketball niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Den Helder SUNS start op 9 november met de eerste groep basketballers.

Het programma voor de kick-off op 9 november:

10:30 Inloop met koffie en thee en iets lekker
10.45 Welkomstwoord
11.00 Clinic OldStars walking basketball
12:00 Afsluiting met koffie en thee

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!