HEERHUGOWAARD - Voor HCSC is de eerste wedstrijd na de winterstop in mineur geëndigd. Op bezoek bij Reiger Boys ging de ploeg van trainer Pascal Hamers met 4-1 onderuit. Cruciaal was de arbitrale dwaling van scheidsrechter Bax die halverwege de eerste helft HCSC-verdediger Nick Stobbelaar een onterechte rode kaart toonde en de thuisploeg een strafschop schonk.

Dit gebeurde toen de op de doellijn liggende Stobbelaar een bal tegen zijn borst aan kreeg, maar volgens de scheidsrechter met zijn arm beroerde. Martijn Grooff bleef vervolgens koelbloedig vanaf elf meter en schoot Reiger Boys op voorsprong. Daarvoor ging de wedstrijd gelijk op en de thuisploeg ontsnapte in de openingsfase toen Visser op de lat schoot. Na de 1-0 kreeg Reiger Boys kansen om die score te verdubbelen, maar had Bert Inecia vooralsnog het vizier niet op scherp staan en had hij in één situatie de bal moeten laten voor Grooff die er beter voor stond. HCSC kreeg ook nog een mogelijkheid via Camara die onschadelijk werd gemaakt door keeper Nick van Duijn.

De tweede helft was nog geen vijf minuten op gang toen Dave van Dekken de 2-0 liet aantekenen en hiermee was het verzet van de tien uit Den Helder direct gebroken. Waar bij Inecia het geluk eerder bij een drietal pogingen ontbrak schoot hij halverwege de tweede helft wel raak en was de wedstrijd definitief beslist. Aanvoerder Fotigui Camara redde nog wel de eer voor HCSC, maar het slotakkoord was voor Inecia die een voorzet van Van Dekken tegen de touwen schoot: 4-1.

Reiger Boys - HCSC 4-1 (1-0)
24. Martijn Grooff (pen.) 1-0
50. Dave van Dekken 2-0
67. Bert Inecia 3-0
71. Fotigui Camara 3-1
78. Bert Inecia 4-1

Door de nederlaag staat HCSC op een twaalfde plaats in de Derde Klasse A. Komende zaterdag 26 januari speelt men thuis tegen koploper HBOK.

Foto's: DP Sportfotografie