DEN HELDER - Wie dit jaar de gemeentelijke Sporttrofee of de Sportprijs 2018 in ontvangst mag nemen wordt bekend gemaakt op donderdag 5 juli. Dan vindt namelijk in de Stadshal van schouwburg De Kampanje het jaarlijkse Sportgala plaats. Voor het eerst zal dit jaar zal ook de Sportstimuleringsprijs worden uitgereikt aan een sportvereniging die zich onderscheidt van andere clubs. Tijdens het sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams aan mee.

Nationale en/of internationale kampioenen die een sport uitoefenen bij een vereniging die is aangesloten bij NOC*NSF en een hieraan verbonden kampioenschap hebben behaald, kunnen worden aangemeld via de website van Team Sportservice Den Helder (denhelder@teamsportservice.nl). De kampioenen ontvangen dan tijdens het Sportgala de gemeentelijke sportpenning uit handen van burgemeester Koen Schuiling.

Kampioenen die een kampioenschap op het hoogste haalbare niveau hebben gehaald tijdens een wedstrijd die door een bond is georganiseerd die niet is aangesloten bij het NOC*NSF, ontvangen een medaille. Ook zij kunnen zich melden voor het Sportgala via de website van Team Sportservice Den Helder.

Sport en sporter centraal
Het sportgala wordt georganiseerd door Team Sportservice Den Helder en de Sportfederatie Den Helder verleent haar medewerking aan deze avond. Naast de uitreiking van de sportprijzen organiseert de organisatie van het Sportgala een zeer gevarieerd sportprogramma. In een tijdbestek van anderhalf uur zullen Helderse sporters en/of verenigingen flitsende demonstraties verzorgen.

De toegang is gratis Voor meer informatie: Sportservice Den Helder, telefoon 0223-684726. Meer informatie en opgeven via: Team sportservice Den Helder, www.teamsportservice.nl/denhelder.