DEN HELDER - Salsa, sjoelen, koersballen, tai chi. Maak kennis met allerlei sporten tijdens de Sportieve Proeverij op zaterdag 27 november. Diverse sportclubs laten hun tak van sport zien tijdens deze proeverij in De Draaikolk. De sportieve dag is speciaal voor 55-plussers, maar uiteraard zijn anderen ook welkom. De organisatie is in handen van Turnlust, MEE & de Wering en Team Sportservice.

Turnlust is aanwezig met verschillende afdelingen, denk aan rollatorgym, biljarten, koersbal en badminton. Tai Chi Den Helder laat de deelnemers kennismaken met zachte vloeiende bewegingsoefeningen, TTV Noordkop wil mensen bereiken om meer te doen aan tafeltennis en Salsa bij Djey laat iedereen de heupen losgooien in een swingende salsales. Aquacentrum Den Helder kan natuurlijk geen echte zwemles verzorgen en laat daarom droogzwemmend zien hoe Fifty-Fit eruit ziet.

Gezelligheid en ontmoeten
De ochtend is verdeeld in vijf tijdsblokken en in elk tijdsblok kunnen bezoekers meedoen aan één sport naar keuze. Lydia van Noord namens Team Sportservice: “De ochtend staat in het teken van bewegen, kennismaken met bewegen en ontmoeting. Want bewegen is goed voor je lijf, maar plezier en andere mensen leren kennen is net zo belangrijk. Trainers en begeleiders van de verenigingen helpen bij de activiteiten en kunnen alle vragen beantwoorden.”

Aanmelden op NH Actief
Iedereen is welkom, maar inschrijven op Noord-Holland Actief is verplicht. De buurtsportcoach verenigingen: “Om in te schrijven moet je een account hebben. Als iemand daar vragen over heeft of moeite mee, dan kunnen ze mij altijd even een mail sturen: lvannoord@teamsportservice.nl.”

De Sportieve Proeverij is zaterdag 27 november van 9.00 tot 12.00 uur. De Draaikolk is te vinden aan de Dollardlaan 202.