DEN HELDER – In een zonnige en sfeervolle ambiance heeft het RTL7-Sterrenteam zaterdag met 1-5 gewonnen van de Helderse derdeklasser HCSC. In de door Pavo Events georganiseerde wedstrijd nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong, maar dat werd na de rust teniet gedaan door de voormalige profs Kiki Musampa en Andwele Slory die de gehele doelpuntenproductie voor hun rekening namen.

Organisator Patrick Vogelzang van PaVo Events was na afloop tevreden. ‘Dit is de eerste keer dat we zoiets organiseren, en het bevalt goed. We hadden prachtig weer vandaag, zo’n 500 toeschouwers, en een zeer gezellig sfeertje. Graag had ik nog iets meer toeschouwers gezien, maar je weet met dit prachtige weer dat mensen er ook op uit gaan richting strand en zo.’ Daarmee blijven er in elk geval doelstellingen voor de organisator aangezien hij volgend jaar ook al FC De Rebellen naar Den Helder haalt, het team met o.a. Andy van der Meyde, John de Wolf, Wim Kieft en Glenn Helder. Deze wedstrijden zal op 29 juni 2019 worden gespeeld bij Zeemacht.

Bekende namen
Ook bij het RTL7 Sterrenteam zag men een aantal bekende namen op het veld staan met o.a. John Williams, Ferry Somogyi, Dutchie Brown, Danny Froger, maar ook voormalige profvoetballers zoals de al genoemde Musampa en Slory, Regilio Vrede en Maarten Atmodikoro. Zij hadden de eerste helft moeite met de thuisploeg en de 1-0 door Timo Swart was dan ook zeker niet onverdiend te noemen. Het was zelfs aan keeper Randy Sanches te danken dat die score niet hoger opliep door enkele uitstekende reddingen.

Afscheid
Nadat scheidsrechter Juroen Koene voor de tweede helft liet aftrappen, bleek dat de RTL-sterren niet naar Den Helder waren gekomen om te verliezen en gooiden zij er een tandje bij. Met name Kiki Musampa was vanaf de rechterkant nauwelijks af te stoppen en was betrokken bij alle goals. Eerst liet hij twee keer Andwele Slory scoren om vervolgens zelf twee fraaie treffers te maken. Na een speciaal afscheid voor HCSC-speler Erwin van Belzen die de club waar hij al sinds zijn jeugd speelt gaat verlaten, bepaalde Slory ook nog de eindstand op 1-5 en konden de kinderen het veld bestormen op jacht naar een handtekening of foto van een van de sterren.

Foto’s: DP Sportfotografie