DEN HELDER - 1100 kinderen wachtten vol ongeduld op het startschot en liepen hun 400 of 1000 meter tijdens de jaarlijkse Scholierenveldloop.


Rennende kinderen, rollende framerunners, huppelende kleuters, ze kwamen allemaal in beweging deze dag. De basisscholen liepen leeg, het sportpark liep vol. De buurtsportcoaches van Team Sportservice Noordkop liepen glimmend van trots rond, ze zorgden ervoor dat alles goed verliep, samen met de vrijwilligers van Sportvereniging S.V. Noordkop, Univé, Reus Sport en JOGG.

Rondjes rennen

Waar de jongste kinderen met grote ogen rondkeken en onder de indruk waren van alle reuring, waren de oudere kinderen gefocust om lekker stevig hun rondjes te rennen. Iedereen ging met een diploma naar huis en de nummers een tot en met drie van elke leeftijdsgroep kregen een medaille.

Er werd een scholenklassement bijgehouden voor de scholen waarvan de kinderen de meeste medailles hadden binnengehaald. Dit was basisschool De Comenius.

Buurtsportcoach Dani Bankert is tevreden: “Als je die kinderen zo lekker ziet hardlopen, zo snel als ze kunnen, dan is dat genieten. Het is altijd een redelijke uitdaging om alles voor elkaar te krijgen, dat vergt toch heel wat plannen en geregel. Maar dat levert duidelijk veel plezier op!

Brede steun

De Scholierenveldloop wordt door de scholen breed gesteund. De leraren stimuleren de kinderen om zich aan te melden via de inschrijfformulieren die wij ze mailen. Daar zijn wij blij mee, want dat is ook een reden waarom de Scholierenveldloop zo succesvol is.”

Op herhaling

Kinderen die op jonge leeftijd gestimuleerd worden om te bewegen, doen later in hun leven vaak ook meer aan beweging. Met de Scholierenveldloop laat Team Sportservice veel jonge kinderen het plezier en de gezelligheid zien van samen lekker hard rennen. Volgend jaar gaat de veldloop zeker op herhaling, waarbij gekeken wordt naar een nieuwe insteek, door leraren te stimuleren tijdens de gymlessen voorafgaande aan de veldloop extra aandacht te geven aan hardlooptechnieken.