DEN HELDER - Op woensdag 18 september is er de inspiratiebijeenkomst ‘Samen in Beweging’ voor professionals die werken met kinderen en hun opvoeders. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor kinderen samen met een volwassene.

Samen in Beweging is een inspiratiebijeenkomst waar je leuke tips en ideeën gaat opdoen voor een gezondere leefomgeving voor kinderen. Werk jij met kinderen en/of gezinnen Laat je inspireren door diverse workshops o.a: ‘Hoe praat je met ouders over gewicht en leefstijl?’ of ‘Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?’ of ‘Prikkelverwerking bij kinderen’. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen, een kookworkshop, sport&spel, salsadansen of DJ’en.

Samen in beweging wordt georganiseerd door JOGG, Parlan, GGD en Mee&DeWering, om de samenwerking te vieren en voort te zetten voor een gezondere omgeving in gemeente Den Helder. De inloop voor de Workshops is om 15.00 in MFC het Wijkhuis Nieuw Den Helder en de activiteiten starten met een spetterende opening om 15.15 op het Cruyff-Court.

Hieronder meer informatie over de Workshops:

1. Samenwerken met ouders, hoe doe je dat?
Ouders zijn de onmisbare partners als je werkt met kinderen. Hoe kan de samenwerking met alle ouders worden vormgegeven in het werk. Men gaat aan de slag met herkenbare praktijksituaties. Je gaat weg met inspiratie, voorbeelden en tips die je meteen kunt gebruiken. Door Claartje van Eijden van JOGG.

2. Prikkelverwerking
Wat gebeurt er als de prikkelverwerking niet goed verloopt? Welke kinderen hebben doorgaans wat hulp nodig bij de prikkelverwerking? We gaan een paar oefeningen doen om prikkels en emoties te verwerken. Veel tips en een leuke goodiebag van de GGD!

3. Workshop Praten over leefstijl en gewicht
Veel professionals vinden het lastig om het onderwerp ‘gewicht en leefstijl’ te bespreken met gezinnen. In deze workshop krijg je handvatten voor een succesvol gesprek. Je houding speelt daarbij een cruciale rol; de manier waarop je het onderwerp bespreekt is bijna belangrijker dan de boodschap zelf! Door Irene Gruintjes, communicatiedeskundige en werkzaam als projectleider kinderen en een gezonde leefstijl.

15.15– 17.00 activiteiten voor kinderen met volwassene.
De start is op het Cruyff Court met een spetterde opening van Amanda Torres. Er zijn daarna drie leuke activiteiten, waar je er één uit kunt kiezen. Hier kan een volwassene en kind samen aan mee doen. Kinderen kunnen één van hun ouders/verzorgers mee vragen, maar ook bijvoorbeeld een oom, tante of buurvrouw.

- Kookclinic voor volwassene en kind; Kook samen gezonde hapjes voor een feestje! Vanaf 6 jaar.
- Samen in beweging; Leer nieuwe sportspelletjes en ga samen sporten en bewegen! Vanaf 6 jaar.
- DJ: Bas Ouwens is DJ en leert jou de fijne kneepjes van het vak! Vanaf 10 jaar.
- Salsa: Leer de basispasjes Salsa begeleid door Amanda Torres van Happy Salsa

Opgeven via www.teamsportservice.nl/denhelder

Team Sportservice Den Helder. / 0223-684726