DEN HELDER - Het zat eraan te komen, zijn rijden de afgelopen maanden. Ruud Slagter legt een prima fundament voor een eind overwinning in tour de LaSalle 2021…

Of toch niet? Bekijk je de uitslag dan staat een youngster gevaarlijk dicht op hem. Raphael Mouton maakte duidelijk in de vroege kopgroep van 3 man, dat hij ook wel zijn zinnen gezet heeft op een eind overwinning.

Het trio reed weg met ondermeer Van Nierop en behoudens één renner die het gat probeerde te dichten, liet het peloton dit ogenschijnlijk toe. Tussen deze enkele namen die we gaan zien in de komende etappes, zoals Tijs Zuurbier, Pepijn Veenings en enkele Alcmarianen, die duidelijk hun avond niet hadden.

Beste was dan ook de ex elite renner, Martijn Lust uit Wieringen, die duidelijk dit spelletje van dergelijke meerdaagse ondertussen wel kent. Hij liet aan velen zien dat er nog veel werk aan de winkel is…..

Bij de Regioploeg Noord-Holland, voornamelijk junioren, reed Matthé Pronk jr naar een verdienstelijke 12e plek, maar door een kapotte transponder werd hij terug gezet naar één van de laatste plekken. De jury zou zich nog buigen over deze beslissing. Wessel Kuiper, als laatste bereid gevonden in te vallen binnen deze groep, werd knap 19e.

Vanavond een lastige klassieker onder de rook van Den Helder, en mede door de toch verwachte strakke wind zal hier ook Slagter op zijn tellen moeten passen.

De organisatie was weer perfect in orde, trots dat het vertrouwde Willemsoord niet gebruikt kon worden als onderkomen van de renners. Hotel Den Helder heeft gastvrij daarop ingespeeld

Tour de laSalle duurt nog tot zondag.