DEN HELDER - FC Den Helder blijft in het spoor van koploper Always Forward na een ruime zege op DWB. Wouter Philip had een voorname rol in de 4-1 overwinning door een hattrick voor zijn rekening te nemen.

De ploeg van trainer Ben de Visser was op de eigen Streepjesberg vanaf de eerste minuut dominant en kwam na twintig minuten op voorsprong via Kenny Gerssen. De aanvoerder kon vlak daarna weer scoren, maar trof nu de lat.

Na de rust was er een glansrol voor Wouter Philip die op aangeven van Mitchell Leeuwestein de 2-0 tegen de touwen kopte. DWB, dat weinig had te vertellen kwam via Justin Schouten wel op 2-1, maar echt in gevaar kwam FC Den Helder nooit. Nadat Gerssen voor een tweede keer de lat had geraakt, maakte Philip het karwei af door zijn hattrick te voltooien. Eerst vanaf de strafschopstip en vervolgens met een fraai afstandsschot: 4-1.

Komende zondag speelt FC den Helder opnieuw thuis als SV Enkhuizen op bezoek komt.