WIERINGERWERF - Het publiek had genoten, bij FC Den Helder baalde men en bij DWOW was men vooral trots na een knotsgek duel dat eindigde in een doelpuntrijke remise: 4-4.

In feite leek DWOW op eigen veld na een half uur al kansloos tegen de Heldenaren die in de race zijn voor de bovenste plaatsen. Via een schitterende knal van Tom van Zandwijk en twee treffers van Mexx Bais stond het immers al rap 0-3. Rick Buisman, die eerder al de paal had geraakt, deed wat terug voor DWOW, maar vervolgens maakte Bais zijn derde van de middag en was de marge ook weer drie. DWOW gaf echter niet op en in de slotminuten van de eerste helft knokte men keihard terug door de tweede van Buisman en aanvoerder Martijn van Oers ging men met 3-4 aan de thee.

Het laaggeklasseerde DWOW geloofde nog volop in de kansen en liet dat ook zien in de tweede helft waar het collectief naar voren trok. Hoewel het enige tijd duurde volgde de beloning drie minuten voor tijd toen Tom Bink na een corner de 4-4 binnen kopte. Het duel eindigde uiteindelijk met een handgemeen tussen Van Oers en Aron swart waarbij laatstgenoemde ook nog rood zag.

Ondanks het gelijke spel is DWOW wel de hekkensluiter, maar dtat kan men komende zondag weer recht zetten als men SEW ontvangt. FC Den Helder sluit het jaar 2023 af met een wedstrijd bij Kleine Sluis waarbij winst noodzakelijk is om mee te blijven doen om de bovenste plaats.