DEN HELDER - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft DWOW revanche genomen op streekgenoot Zeemacht door in Den Helder met 3-5 te zegevieren. Eerder dit seizoen won Zeemacht nog met 3-4 in Wieringerwerf.

De derby in de B-groep van de eredivisie kende opnieuw veel spanning en beiden ploegn gingen in Sporthal De Brug lang gelijk op. Voor rust scoorden beide ploegen eenmaal. Melissa Zijlstra opende de score namens de thuisploeg, maar Amber Miner zorgde namens DWOW voor een 1-1 ruststand.

In de tweede helft zorgde Wendy Holswinder voor een hernieuwde Helderse voorsprong, maar nu bracht Noortje Verschuur de stand weer in evenwicht. Noa Hulzebos wist vervolgens DWOW op voorsprong te zetten, maar net zo snel maakte Mish Carmelia weer gelijk. Het duel werd uiteindelijk in de laatste vier minuten beslist door de ploeg van ttrainer/coach Gert Jan Schipper want zowel Verschuur als Hulzebos wisten hun twee treffer van de avond te maken met een 3-5 eindstand tot gevolg.

Komende vrijdag 16 februari spelen beide ploegen een uitwedstrijd. Zeemacht gaat op bezoek bij ZVV Den Haag terwijl DWOW op bezoek gaat bij Hovocubo in Zwaag.