DEN HELDER - Een typische 0-0 wedstrijd, zo kan men het duel tussen FC Den Helder en SV Enkhuizen het beste omschrijven. Toch waren het de gasten uit Enkhuizen die er met de punten vandoor gingen, door een blunder van de Helderse goalie Jelmer Philip, die de bal in blessuretijd ongelukkig in eigen doel werkte: 0-1.

"Een vlaag van verstandsverbijstering", aldus de keeper die zijn ploeg in de eerste helft nog op de been had gehouden met enkele knappe reddingen ondermeer op een poging van Sonny Pronk.

Na de rust kreeg ook de thuisploeg de nodige mogelijkheden via Bernardina en Swart, maar het doel werd niet gevonden. De brilstand bleef dus tot de blessurestand op het scorebord staan toen Philip ging twijfelen of hij een bal in zijn handen mocht pakken, het leer niet onder controle kreeg en de 0-1 een feit was.