DEN HELDER - FC Den Helder heeft zondag laten zien dat het zich wil mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Tegen VVW, vooraf gedeeld koploper met Always Forward, haalde de ploeg van Ben De Visser ongenadig hard uit met een onvervalste zevenklapper: 7-1.

Onder barre weersomstandigheden waren de gasten feitelijk bij rust al kansloos. Na een kwartier was het al 2-0 toen Kenny Gerssen scoorde op aangeven van Andy Muntenaar en Muntenaar liet zelf de tweede liet aantekenen. Voordat VVW besefte wat er gebeurde liep de score snel verder op. Aron Swart, Bas van Steinvoorn en Mexx Bais zorgden zelfs voor een 5-0 ruststand.

Sprake van enig herstel was er niet bij VVW want na de rust maakten zowel Swart als Bais een tweede treffer en was de zevenklapper compleet. Zelfs de eretreffer van de gasten ging via een Helders been met een 7-1 eindstand tot gevolg.

FC Den Helder staat nu twee punten achter op koploper Always Forward, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Komende zondag gaat FC Den Helder op bezoek bij Spartanen. VVW, dat nog altijd tweede staat, ontvangt dan SV Enkhuizen.