DEN HELDER - HCSC heeft zich toch weer kunnen losmaken van de onderste plaatsen in de derde klasse A. Een week na de kansloze nederlaag bij SV Zandvoort wist de thuisploeg van trainer Michel Kakisina in de thuiswedstrijd tegen EDO wel de nodige strijd te tonen en met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 1-0.

Tegen de nummer vijf in de stand, EDO uit Haarlem, toonde de Helderse formatie weer eens waar het toe in staat is. Wederom bleek dat de ploeg ook van hoger geplaatste tegenstanders kan winnen als men doet wat er van elkaar verwacht wordt. Op De Dogger speelde men in eerste instantie zeer compact en leverde de strijd die Kakisina graag ziet. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg men ook de mogelijkheden en uit één daarvan wist Cross Tomasouw kort voor rust de score te openen.

Na de rust leunde HCSC op de defensie, gaf niet al teveel weg en was zelf in de omschakeling nog enkele malen flink gevaarlijk. Een doelpunt leverde het echter niet meer open, maar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Beudeker werd luid bejubeld toen de 1-0 zege een feit was.

HCSC is de komende twee weken vrij en komt pas op 24 februari opnieuw in actie als men op bezoek gaat bij Reiger Boys.