DEN HELDER - Uitgerekend tegen De Foresters, dat in de eerste drie wedstrijden van de competitie liefst 27 wist te scoren, heeft HCSC de eerste driepunter gepakt. Op De Dogger won de ploeg van trainer Michel Kakisina met 3-2.

Nadat de thuisploeg al na vijf minuten ongelukkig op achterstand kwam door een eigen doelpunt vroegen velen zich af hoe hoog de score ditmaal zou oplopen voor De Foresters. Niets was minder waar want HCSC herstelde zich niet alleen snel en was in het vervolg vaak gelijkwaardig aan de doelpuntenmachine uit Heiloo. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer wist Cross Tomasauw een assist van Clifton Gorissen te verzilveren. Laatsgenoemd schoot zelf na een klein half uur een vrije trap tegen de touwen. Op slag van rust bracht Ties de Boer namens De Foresters het duel in evenwicht: 2-2.

In de tweede helft speelde HCSC opnieuw prima en was het wederom Gorissen die een vrije trap wist te benutten. Met nog een klein half uur op de klok werd het daarna regelmatig penibel voor het Helderse doel, maar hield de Kakisina-equipe op wilskracht stand.