DEN HELDER - HCSC staat na twee duels in de derde klasse nog met lege handen. Na de 2-0 nederlaag bij EDO ging de ploeg van trainer/coach Michael Kakisina zaterdag op eigen veld met dezelfde cijfers onderuit tegen Reiger Boys.

Na een aftastend begin op Sportpark De Dogger behaalden de geel-zwarten echter een terechte overwinning ondanks het vroege uitvallen, binnen twee minuten, van Sem Lucke. De eerste kans was weliswaar voor de thuisploeg toen verdediger Leon Bregman huizenhoog overschoot, maar daarna nam Reiger Boys het initiatief. Het leidde tot twee goede kansen voor Dylan Gonggrijp die eenmaal in het zijnet schoot en een lobje net naast zag gaan, en een poging van Joël Krajenbrink die echter ook het doel niet wist te vinden.

Na de rust had Reiger Boys het even moeilijk met name dankzij de acties van de handige Clifton Gorissen. De meest ervaren spelers gaven echter de doorslag bij Reiger Boys. Aanvoerder Mick Leijdeckers hield zijn verdediging dicht bij elkaar waardoor de Helderse mogelijkheden spaarzaam waren en aan de andere kant sloeg men halverwege de tweede helft toe. Daan de Vries plaatste de bal met veel gevoel in de hoek naast keeper Marlon Coco. Van een slotoffensief bij HCSC kwam het dan ook niet, want de beste kansen waren in het vervolg voor Reiger Boys. Coco wist een schot van Jermaine Pichotte uit de bovenhoek te ranselen en vervolgens raakte Martijn Grooff tweemaal de paal. Bij de volgende poging, in de blessuretijd, wist de van LSVV teruggekeerde aanvaller wel het net te vinden: 0-2.

HCSC speelt komende zaterdag 7 oktober een uitduel bij RKVV DEM.

Foto's: DP Sportfotografie