DEN HELDER - Hovocubo is zoals verwacht een maatje te groot gebleken voor eerste-divisionist Zeemacht in het bekertoernooi. De Helderse ploeg gaf ondanks een 3-7 nederlaag evenwel goed partij aan de meervoudig landskampioen.

De hekkensluiter van de 1e Divisie was in De Brug zelfs een kwartier lang bijzonder lastig voor de huidige nummer vier van de eredivisie. Na de openingsgoal van Attahiri nam de ploeg van coach Ivar Waard zelfs brutaal een voorsprong middels treffers van Zomerdijk en Van der Eng. In de laatste vijf minuten voor rust vond Hovocubo het echter wel genoeg en stelde het snel orde op zaken door doelpunten van Oulad BenYoussef, Mossaoui, Bouyouzan en Aklalouch.

Aklalouch wist na de rust nog tweemaal te scoren en daarmee voor een hattrick te zorgen alvorens Swart nog iets terugdeed voor Zeemacht: 3-7.

Hovocubo komt dit weekend ook in de competitie in actie als men op zondag ZVV Eindhoven ontvangt (16.00). Zeemacht speelt zijn eerstvolgende wedstrijd in de 1e Divisie pas op 17 november als Drs. Vijfje op bezoek komt.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie