JULIANADORP - JVC en KFC zijn op de eerste speeldag van de competitie niet tot winst gekomen. In Julianadorp eindigde het onderlinge duel tussen beide ploegen onbeslist: 1-1.

Onder een stralende najaarszon waren de kansen in de eerste helft schaars. JVC had in de openingsfase na een inzet van Rik Schop wel de paal geraakt, maar het waren de gasten uit Koog aan de Zaan die bij de eerste de beste kans de leiding namen toen Billy Tavares keeper Colin Hondorp kansloos liet.

Na de rust had de thuisploeg van trainer Jitze Bosma het betere van het spel, maar ging het in eerste instantie sloridg met de kansen om. Martijn Minnes, Bart Clemens en de al genoemde Schop kregen de bal niet langs keeper De Vries. Uiteindelijk wist Schop in de 82e minuu alsnog voor de verdiende gelijkmaker te zorgen toen hij een corner van invaller Mees Clemens tegen de touwen kopte.

Komende zondag 1 oktober gaat JVC op bezoek bij FC Medemblik. KFC speelt dan thuis tegen LSVV.