HEILOO - JVC lijkt het lek helemaal boven te hebben. De ploeg van Jitze Bosma is sinds de winterstop aan een sterke reeks bezig en dat kwam tot uiting in de uitwedstrijd tegen koploper HSV. Met name dankzij een excellerende Rik Schop wonnen de Julianadorpers met liefst 1-5 in Heiloo.

De spits van JVC wist liefst viermaal te scoren en deed dat reeds in de eerste helft. HSV, toch redelijk ongenaakbaar in deze klasse, stond erbij en keek ernaar toen Schop al in de vierde minuut de score opende met een rake kopbal en twintig minuten later weer op de juiste plaats stod na een voorzet van hans Groenhuizen. Kort voor rust maakte Schop zelfs een hattrick compleet door bij een inzet van Tijm van Zanten het laatste tikje te geven. HSV-aanvoerder Van der Flier legde al zijn frustratie in een schot dat de 1-3 opleverde, maar direct na de aftrap maakte Schop zijnn vierde van de middag.

Na de rust controleerde JVC de wedstrijd en in de uiterste slotfase wist aanvaller Wilco Dobbe de stand zelfs op 1-5 te brengen. Met de zege is JVC in een paar weken geklommen van de onderste plaaten naar een zesde plek, maar aangezien de verschillen klein zijn in deze klasse, zal de Bosman-equipe de goede reeks van de laatste weken moeten blijven voortzetten om niet opnieuw in de problemen te komen.

Volgende week zondag speelt JVC thuis tegen de nummer twee in de stand, SVA.