WORMERVEER - Tweemaal werd het duel Saenden-JVC afgelast en ook dit weekend was het nog twijfelachtig of het duel in de tweede klasse kon doorgaan. Bij de ploeg uit Julianadorp was men blij dat dit alsnog gebeurde want in Wormerveer behaalde men een klinkende zege: 0-5.

De ploeg van Jitze Bosma was zondag niet alleen oppermachtig, maar deed ook goede zaken in de onderste helft van 2A. Zondag liet JVC weer eens zien dat de ploeg daar eigenlijk niet thuis hoort want op een zwaar bespeelbaar veld liet men prima voetbal zien.

Feitelijk was het duel bij rust al beslist want nadat Mees Clemens de gasten na een kwartier op voorsprong hadden gebracht liep Saenden voortdurend achter de feiten aan. Daarvoor had JVC al een paar kansen om zeek geholpen. Clemens was tien minuten voor rust ook verantwoordelijk voor de tweede treffer en vervolgens was het de beurt aan Joeri van Klink. In de slotfase van de eerste helft was de aanvaller tweemaal het eindpunt van een vloeiende aanval en ging men met 0-4 aan de thee.

Na de 0-5 van Rik Schop geloofde JVC het wel, nam wat gas terug, en speelde het duel gecontroleerd uit. Door de zege heeft JVC nu drie punten voorsprong op de onderste drie ploegen. Een van die teams, hekkensluiter FC Medemblik, komt op 25 februari naar Julianadorp.