DEN HELDER - HCSC heeft ondanks een duidelijk veldoverwicht de thuiswedstrijd tegen VSV verloren. De ploeg van trainer Michael Kakisina liep al in de eerste helft tegen een rode kaart aan voor Jos Woortman, en dat brak de ploeg in de slotfase uiteindelijk op.

VSV, dat net als HCSC vooraf op drie punten stond, had in de eerste helft een voorsprong genomen via Faassen, op het moment dat de thuisploeg dicteerde. De verdiende gelijkmaker van Cross Tomasouw kon dan ook niet uitblijven. Kort hierop zag Woortman echter rood na een onbesuisde actie.

Met een man minder kreeg HCSC ook na de rust nog wel kansen, maar het overwicht zoals in de eerste helft verdween. Het spelen in ondertal brak de Helderse formatie uiteindelijk op toen Kunst en Kool in de slotfase scoorden voor de gasten: 1-3.

Komende zaterdag gaat HCSC op bezoek bij Fortuna Wormerveer.