DEN HELDER - Schagen United heeft zich ten koste van FC Den Helder geplaatst voor de tweede knock-outronde van de KNVB-districtsbeker. In een doelpuntrijk duel won de ploeg van trainer Hans de Koning in de slotfase met 3-4.

Cruciaal was de strafschop die scheidsrechter Jans in de 90e minuut gaf aan de gasten bij een 3-2 stand in het voordeel bij FC Den Helder na hands van Heinsbergen. Volgens de thuisploeg gebeurde dit buiten het strafschopgebied, maar de arbiter legde de bal op de stip. FC Den Helder mocht echter voornamelijk zichzelf verwijten dat men het duel eerder in het slot had gegooid, want kansen had men daarvoor genoeg gehad.

De eerste helft werd afgesloten op 1-1. Danny Reijne had koppend Schagen United op voorsprong gebracht, maar het was Kenny Gerssen die vlak voor tijd gelijk maakte en de ervaren aanvaller scoorde direct na de rust weer. Ook Reijne scoorde een tweede treffer waardoor het duel weer in evenwicht was. Mexx Bais leek in de 78e minuut de winnende te maken, tot Jans dus in de slotminuut naar de stip wees. Robin Schouwvlieger bleek koelbloedig vanaf elf meter. Met tien tegen elf, Wouter Philip zag de rode kaart na het onderuit halen van Sjors Kaandorp, ging FC Den Helder diep in blessuretijd zelfs nog onderuit toen Sören Prins voor de beslissing zorgde.