DEN HELDER - De vrouwen van Zeemacht hebben eindelijk de eerste en dikverdiende overwinning in de B-groep van de Eredivisie binnen. Vrijdagavond won de ploeg van trainer/coach Mark de Jong met 4-2 van ZVV Middelburg.

De Helderse vrouwenploeg besefte na vier nederlagen het belang van het duel en begon zeer scherp. Met knappe treffers van Chantal Boon en Lara de Decker werd dan ook een 2-0 voorsprong genomen. Een fase van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de gasten uit Zeeland terug konden komen met twee snelle goals, maar de prima spelende Lean Hamburg wist Zeemacht voor rust toch weer op voorsprong te schieten.

Na een kleine vijf minuten in de tweede helft was de marge weer twee toen Wendy Holswinder de 4-2 liet aantekenen. Zeemacht speelde daarna het duel geconcentreerd uit en de driepunter werd na afloop dan ook luid bejubeld.

Komende vrijdag speelt Zeemacht weer een belangrijk duel in eigen huis als Hovocubo naar Sporthal De Brug komt.