DEN HELDER - Ondanks een 1-4 achterstand hebben de vrouwen van Zeemacht een dikverdiend punt overgehouden aan het thuisduel tegen ZVV Den Haag. De ploeg van trainer Mark de Jong knokte zich naar een 4-4 gelijkspel.

In Sporthal De Brug kende de thuisploeg geen al te beste start. Via Larissa Boerenstam kwamen de gasten op voorsprong, al maakte Mish Carmelia na tien minuten gelijk. Door treffers van Stefanie Valk en opnieuw Boerenstam ging de ploeg uit de hofstad echter met een 1-3 voorsprong ruisten.

Nadat Boerenstam vijf minuten na de rust haar derde maakte leek een nederlaag in de maak voor Zeemacht. Het immer fysiek spelende ZVV Den Haag kreeg echter een koekje van eigen deeg en De Jong zag na de rust zijn ploeg de passie en strijd leveren die hij zo graag ziet van zijn ploeg. Ondanks enkele arbitrale dwalingen ging Zeemacht niet bij de pakken neerzitten en knokte zich terug in de wedstrijd. Opnieuw Carmelia en Lara de Decker brachten de spanning volledig terug. Na een mooie ingestuurde vrije trap maakte Wendy Holswinder zelfs de 4-4 en daarna had Zeemacht zelfs recht op meer, gezien de kansen. Het bleef echter bij 4-4.

Komende vrijdag gaat Zeemacht op bezoek bij de ongeslagen koploper FC Marlène in Heerhugowaard. Mogelijk zit er daar een nieuwe stunt in nadat Zeemacht eerder dit seizoen in de bekerpoule wist te winnen van de regerend landskampioen en bekerwinnaar.