DEN HELDER - Bij de start van de competitie in de vierde klasse is Zeemacht met lege handen gebleven. Twee rode kaarten nekten de thuisploeg in het duel tegen De Koog: 3-4.

In een open duel vielen er al vijf doelpunten voor rust waarbij Zeemacht driemaal op voorsprong kwam. Na de openingstreffer van Mark Dalmaijer zorgde Miko Honingh nmens de Texelaars voor de gelijkmaker. Vervolgens was het Luuk van der Wal die voor een hernieuwde Helderse voorsprong zorgde. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er nog meer. Zo liep doelman Owen Gatowinas de doorgebroken Ipenburg neer. Het leverde de doleman niet alleen hoofdblessure op, maar tevens een rode kaart. Joren Bakkr schoot de toegekende strafschop tegen de touwen, maar met tien tegen elf ging Zeemacht dankzij een doelpunt van Ingmar waard toch met een voorsprong rusten.

Een tweede gele kaart voor Jayce Meijers na een uur spelen bleek het kantelpunt. Opnieuw Bakker schoot raak vanaf elf meter en een kwartier voor tijd wist Dennis Heijmann De Koog de drie punten te bezorgen: 3-4.

Komende zondag 1 oktober gaat Zeemacht op bezoek bij Con Zelo. De Koog speelt dan thuis tegen Winkel.