DEN HELDER - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen staat Zeemacht na vier wedstrijden op zes punten. Afgelopen vrijdag ging de equipe van coach Mark de Jong na een spannend duel met 1-2 onderuit tegen Futsal Rotterdam.

De Helderse ploeg gaf de voormalig landskampioen in Sporthal De Brug uitstekend partij en kreeg de nodige kansen, maar kon niet voorkomen dat Sharalin Henriquez na een kwartier spelen de score opende. Met veel strijd ging Zeemacht op zoek naar de gelijkmaker, maar men had vaak pech in de afwerking. Toch leek de thuisploeg zichzelf te belonen toen aanvoerster Chantal Boon halverwege de tweede helft voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Het was echter opnieuw Henriquez die drie minuten later voor een hernieuwde Rotterdamse voorsprong zorgde. Zeemacht probeerde nog van alles, maar kon helaas het tij niet meer keren.

Komende vrijdag 20 oktober gaat Zeemacht, dat nu zesde staat, op bezoek bij Os Lusitanos in Amsterdam.