DEN HELDER - De zaalvoetbalsters van Zeemacht hebben afgelopen vrijdag het moraal flink opgekrikt met een zege op karakter. Tegenstander Hovocubo nam in De Brug een 0-3 voorsprong, maar dit werd na rust teniet gedaan door een uitstekend Zeemacht: 5-3.

Het was zodoende een ultiem einde van een wedstrijd voor de ploeg van trainer/coach Mark de Jong terwijl die nog zo slecht begon. Het duel was namelijk nog geen vijf minuten oud toen Kayla van den Boomgaard al tweemaal had gescoord voor de gasten uit Hoorn. Kort voor de rust tilde Robin Zijlma de score zelfs op naar 0-3.

Zeemacht weigerde echter te capituleren en kwam na de rust als ware het herboren uit de kleedkamer. De ploeg leverde niet alleen de strijdlust die De Jong graag ziet, maar toonde ook enkele prachtige acties. Monica Scholes scoorde al snel de eerste Helderse treffer en toen Mish Carmelia de aansluting vond ging men steeds meer geloven dat de zege er nog in zat. Die kwam er uiteindelijk doordat Wendy Holswinder tussen de 30e en 39e minuut een lopezuiver hattrick op haar naam schreef en kroonde tot vrouw van de wedstrijd. De zege was echter vooral een collectieve teamprestatie en brengt Zeemacht in de stand weer boven Hovocubo.

Komende vrijdag gaat Zeemacht op bezoek bij Drs. Vijfje in Groningen.