DEN HELDER - Gemeente Den Helder heeft in samenwerking met MEE & de Wering en Sportservice Den Helder het maatschappelijk project SportWerkt opgezet om inwoners die een steuntje in de rug nodig hebben weer werkfit te maken. Op woensdag 30 mei wordt bij voetbalvereniging HCSC dit project feestelijk afgesloten.

Het project SportWerkt richt zich op mensen met een uitkering die een verandering in hun leefstijl willen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door dit intensieve programma van zes weken worden kandidaten werkfit gemaakt en zijn ze toe aan een volgende stap richting een betaalde baan of vervolgtraject.

Zes weken lang hebben 15 deelnemers hard hun best gedaan om bij alle sporten en workshops aanwezig te zijn. Elke week kwamen de deelnemers drie dagdelen bij elkaar om gezamenlijk te sporten en volgden zij daarnaast ook nog workshops op gebied van beweging & voeding, geldzaken, kwaliteiten in beeld, presenteren/profileren en solliciteren.

Tijdens de afsluiting zullen de deelnemers zich presenteren aan de aanwezigen door middel van een korte pitch. Wethouder Pieter Kos is hierbij aanwezig. Een certificaat wordt uitgereikt aan elke deelnemer. Na het officiële gedeelte is er de mogelijkheid om met de deelnemers in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje.

De afsluiting begint om 16.00 uur en duurt tot 18.30 uur.