DEN HELDER - HCSC heeft handhaving in de derde klasse nog altijd in eigen hand. De ploeg van trainer Michel Kakisina speelde in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde SV Zandvoort één van de beste wedstrijden van het seizoen en won met 4-1.

Eerder dit seizoen ging de helderse formatie nog met 4-1 onderuit in Zandvoort, maar op De Dogger was het dus andersom. Dat was met name te danken aan een ijzersterke eerste helft van HCSC waarin de thuisploeg kans op kans kreeg en viermaal scoorde. Nadat Adri Robert de score opende wist Patrick Vet tweemaal te scoren en tussendoor deed ook verdediger Björn Meijerink nog een duit in het zakje.

Na de rust lag het tempo een stuk lager, maar wist HCSC wel te consolideren ondanks een eretreffer van Abbenhues namens de gasten. Op de laatste speeldag speelt HCSC bij Stormvogels en is men bij een overwinning zeker van handhaving en mogelijk kan zelfs een punt al genoeg zijn.