HEERHUGOWAARD - In de Tweede Klasse A heeft FC Den Helder zondag onder regenachtige omstandigheden gewonnen bij SVW '27. Op het kunstgrasveld van de Heerhugowaardse vereniging, bleek de ploeg van trainer/coach John Dobma met name in de eerste helft veel sterker dan de gastheren.

Voor de Helderse formatie was de zege een mooie opsteker nadat er uit de laatste drie wedstrijden slechts twee punten werden behaald. Aangezien het hoofdveld door de vele regen onbespeelbaar was geworden werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld en daar bleek de Helderse ploeg in de eerste helft beter aangezien SVW'27 teveel ruimte weggaf. Reeds in het eerste kwartier kreeg Den Helder kansen via Van Steinvoorn en Van Doorn die net naast mikten, en moest keeper Melvin Habets met zijn voeten redden op een poging van dezelfde Van Doorn. Nog voor het eerste half uur om was sloegen de gasten in kort tijdsbestek tweemaal toe. Aanvoerder Kenny Gerssen schatte een verre bal van Jordy Bos op waarde en schoot deze achter Habets die even later opnieuw geklopt was toen hij oog in oog kwam met Bas van Steinvoorn. Op slag van rust mocht SVW '27 vervolgens Habets dankbaar zijn dat hij een poging van Gerssen uit de hoek tikte want anders was de wedstrijd na drie kwartier al beslist geweest.

Dit kon evengoed in de openingsminuut van de tweede helft toen eerst Gerssen opnieuw op Habets stuitte en Dylano Vital de rebound naast schoot. Opmerkelijk genoeg raakte het tot dan toe sterke FC Den Helder het initiatief kwijt aan de thuisploeg waar trainer Van Marsbergen wat wijzigingen had doorgevoerd door een wissel en centrale verdediger Maarten Rippens de aanval in te sturen. Nu had de Heerhugowaardse formatie het meeste balbezit doch kon men keeper Philip Jelmer niet verontrusten met grote mogelijkheden. Toch kwam de aansluiting een klein kwartier voor tijd toen Rippens de net ingevallen Arian Etedali wist te bereiken. Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Van Hamersveld volgde nog een spannende slotfase, maar aan de uitslag zou niets meer veranderen.

Door de zege blijft FC Den Helder vierde en ontvangt het komende zondag 17 maart hekkensluiter VV Schoten.

SVW '27 - FC Den Helder 1-2 (0-2)
25. Gerssen 0-1
27. Van Steinvoorn 0-2
77. Etedali 1-2

Scheidsrechter:
W. van Hamersveld

Geel:
Bos (FC Den Helder)

Foto's: DP Sportfotografie