DEN HELDER - “Jij hebt ervoor gezorgd dat ik vol vertrouwen weer mijn dagelijks loopje kan maken (mits mooi weer 🙂) Bedankt daarvoor.” Mooie woorden van een deelnemer die meedeed aan de vorige valpreventiecursus In Balans. Omdat Team Sportservice weet hoe belangrijk het is om ook op oudere leeftijd je spieren in conditie te houden, verzorgt de organisatie opnieuw een training van dertien weken. Voorafgaand is er dinsdag 12 september van 10.00-11.30 uur een informatiebijeenkomst in MFC Boerderij de Schooten.

In de bijeenkomst legt Rina Blondeau, Buurtsportcoach van Team Sportservice uit hoe de cursus eruitziet. “De cursus In Balans is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun evenwicht en stabiliteit. Voor mensen die graag stevig op de benen willen blijven staan. En voor mensen die al ervaring hebben met vallen of bang zijn om te vallen.”

Steviger in je schoenen

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. “Je krijgt informatie en tips over spierkracht, balans en het voorkomen van vallen. In de praktijk leer je met oefeningen hoe je sterkere benen krijgt en meer evenwicht. Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en letterlijk steviger in je schoenen te staan”, verduidelijkt Rina.

Duidelijk cursusboek voor thuis

Professioneel opgeleide docenten begeleiden iedere deelnemer op zijn eigen niveau. “Er hoort ook een cursusboek bij. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en deze worden met foto’s ondersteund. Zo kan iedere deelnemer thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen”, licht Rina toe.
Aanmelden voor de infobijeenkomst

Meer weten? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst. Samen met je partner, een vriend of vriendin kan natuurlijk, dat is wel zo gezellig. Aanmelden kan via rblondeau@teamsportservice.nl, of bel 088- 20 373 50. De cursus zelf start dinsdagochtend 26 september om 10.00 uur in MFC Boerderij de Schooten, Gv M v Waardenburgln 22, 1785 JP Den Helder.