NOORDKOP - Klim, klauter en ren. Wie het eerst aan het eind van het parcours is, wint Fall Guys. In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren van de middelbare school op drie locaties in de Noordkop meedoen aan dit uitdagende, sportieve spel. Team Sportservice verzorgt de activiteit dinsdag 18 oktober in Warmenhuizen, 19 oktober in Hippolytushoef en 20 oktober in Den Helder.

Drie gymzalen zijn deze dagen volledig ingericht met obstakels en springkussens. De kinderen van de basisschool en jongeren uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs worden verdeeld in leeftijdsgroepen zodat er voor iedere groep een uitdagend, maar verantwoord parcours is.

Oudere kinderen iets moeilijker

“Fall Guys is een soort apenkooien. Je ziet het steeds vaker. Zelfs voor volwassenen wordt het aangeboden. Maar dat is nog hoofdzakelijk in de grotere steden. Wat wij organiseren is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor iets oudere kinderen en jongeren maken we het parcours net wat moeilijker. Het moet voor hun natuurlijk niet te kinderachtig zijn”, legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit.

Doel is om zo snel mogelijk door het parcours te rennen, slingeren, klimmen en klauteren. En degene die dat het best doet en als eerste aan het eind gekomen is, wint. Zo simpel is het.

Mooie combi: bewegen en plezier

Fall Guys valt midden in de herfstvakantie als de kinderen vrij zijn. “We organiseren elke vakantie iets sportiefs voor basisscholen en sinds een jaar of twee ook steeds meer voor middelbare scholen. Ons doel is mensen meer in beweging te krijgen. En zoiets als Fall Guys is daar een uitgelezen manier voor. Ook omdat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waar je heel veel plezier aan beleeft. Mooie combi toch? Bewegen en plezier hebben”, lacht de buurtsportcoach.

Meerdere tijdsblokken

Er zijn vier blokken van een uur voor elke leeftijdscategorie. De kleinsten starten om 10 uur, groep 5 en 6 mag zich om 11.15 uur uitleven, gevolgd door groep 7 en 8 om 12.45 uur en als laatsten de oudsten: jongeren vanaf 12 jaar. Zij kunnen aan de bak om 14.15 uur.

Aanmelden is verplicht

De kosten voor groep 3 tot en met 6 zijn 2,50 euro, vanaf groep 7 betaal je 4,50 euro. Aanmelden gaat via de aanmeldsite www.noordhollandactief.nl en is verplicht. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen zich aanmelden bij Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.

De organisatie is in handen van Team Sportservice, jongerenorganisatie Link en Mee & de Wering.