HEERHUGOWAARD - Op Sportpark de Kabel had men zich de competitiestart ongetwijfeld iets anders voorgesteld. Nadat SVW '27 twee weken geleden op eigen veld in een doelpuntrijk duel in de slotfase van Spartanen verloor (4-6) werd het deze zondag door FC Den Helder compleet van de mat gespeeld.

De Helderse formatie werd op deze druilerige zondag helemaal niets in de weg gelegd en wist met maar liefst 2-8 te zegevieren. De Heerhugowaarders waren bij rust dan ook al feitelijk kansloos na een 0-4 achterstand. Doelman Danny de Boer kon al in de tweede minuut vissen na een inzet van Tom van Zandwijk, en was een kwartier later geklopt door zijn eigen verdediger Jeffaien Grootfaam. Nog voor rust voerden Wassenburg en Waard de score verder op.

Na rust werd het niets beter en via een strafschop van Jordy Bos en de uitblinkende Djezz Serpara werd het zelfs 0-6. Namens de thuisploeg wisten Leon Ayal en Marlon Börnemann nog wel de eer te redden, maar doordat zowel Waard als Van Zandwijk hun tweede goal maakten werd de eindstand op 2-8 bepaald.