DEN HELDER - - Fortnite The Battle! kan niet doorgaan. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen heeft de organisatie met pijn in het hart gemeend dat het beter is het evenement uit te stellen tot de voorjaarsvakantie. Maar er is ook goed nieuws. Want op dezelfde dag, woensdag 14 oktober, kunnen kinderen van groep 4 tot en met 8 wel terecht voor een uurtje apenkooien.

Iedereen die al een ticket had, hoeft zich geen zorgen te maken. Het ticket blijft geldig tot er een nieuwe datum geprikt is. Wie zich had aangemeld hebben hierover een mail ontvangen. Jongerenwerk MEE& de Wering, Triade Den Helder, Rik Niks Bodylanguage en Team Sportservice Den Helder doen er alles aan de Fortnite komend voorjaar dubbel en dwars in te halen.

Draaiboek lag al klaar
Snel schakelen, dat is wat de buurtsportcoaches van Team Sportservice gedaan hebben. Jordy van Kesteren is initiatiefnemer van apenkooien in sporthal De Slenk: “We vinden het wel belangrijk dat we toch íets kunnen aanbieden op gebied van sport of bewegen. Onze collega’s uit Schagen hadden apenkooien al op de agenda staan, dus een belletje was genoeg om het draaiboek te kopiëren.”

Rennen, vliegen, springen
Een aantal Helderse collega’s sloot direct aan om apenkooien te organiseren en op de dag zelf in goede banen te leiden. Apenkooien is voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. Ze kunnen woensdag 14 oktober lekker rennen, vliegen, springen, klimmen en slingeren. Sporthal De Slenk staat volgebouwd met verschillende spellen. Er zijn drie tijdsblokken in een totaal tijdsbestek van 10.00 tot 14.00 uur. Het derde blok is een extra blok voor het geval het tweede volgeboekt is.

Aanmelden
Sporthal De Slenk is gevestigd aan de Drs. F. Bijlweg. Meer informatie is te vinden op https://bit.ly/30ufHFL. Aanmelden kan rechtstreeks via de inschrijfsite: https://bit.ly/3is2t2q

Meer informatie is te verkrijgen via Jordy van Kesteren: jvankesteren@teamsportservice.nl.