DEN HELDER - Een stuk wandelen, ruim een half uur kracht- of circuittraining met een warming-up en cooling-down. Het zijn alle drie mogelijkheden in de Fitte ouderentraining. Elke week op maandag kunnen senioren vanaf 55 jaar meedoen bij de klimnetten aan de Torplaan. Marijke de Wijs van Team Sportservice begeleidt de deelnemers. De eerste vier lessen zijn gratis. De start is maandag 27 september. Maar later instappen kan ook, verzekert Marijke de Wijs.

“Het gaat ook vooral om lekker buiten zijn en plezier hebben met elkaar. Natuurlijk is het ontzettend goed om te sporten of bewegen, maar samenzijn is toch net zo leuk?”, lacht Marijke de Wijs, beweegagoog voor kwetsbare ouderen en mensen met een beperking.

Leefstijlcoach
“Ik ben sinds kort aan het werk bij Team Sportservice. Ik heb een bedrijf op het gebied van voeding en bewegen. Ik ben dus leefstijlcoach. Vandaaruit leek het me een fantastische uitdaging om mijn expertise ook bij dit team in te zetten.”

Aangepast aan de groep
De Wijs is een doorgewinterde trainer op allerlei vlak en kan vanuit haar achtergrond mensen professioneel begeleiden op het gebied van bewegen. “Daarom wil ik nu deze groep starten, speciaal voor ouderen. Ik pas de beweeglessen aan op de groep. Dus ik kijk wat ze willen en kunnen.”

Aanmelden via mail
Wie mee wil doen aan de trainingen voor fitte ouderen, kan zich aanmelden bij haar via mdewijs@teamsportservice.nl of bellen naar het kantoor van Team Sportservice: 0223-684726. De trainingen duren elke maandag van 10.30 tot 11.15 uur en zijn bij de klimnetten aan de Torplaan in de Schooten. De eerste vier weken zijn gratis, daarna kunnen de deelnemers een tienrittenkaart kopen voor 15 euro.