DEN HELDER - De voorjaarsvakantie zit echt ramvol met activiteiten voor kinderen en jongeren. Neem nu Bubble Voetbal en Archery Tag. Twee sportieve en uitdagende spellen voor jeugd tussen 13 en 17 jaar. Op 3 en 4 mei kunnen ze aantreden bij de voetbalverenigingen FC Den Helder en JVC. En een dag later kunnen ze meedoen aan een speurtocht op wieltjes. Deze is op 5 mei en start op twee locaties: een in Den Helder en een in Julianadorp.

Je hebt ze vast wel eens gezien: die enorme opblaasbare ballonnen die over een veld rennen en rollen achter een bal aan. Het ziet er dolkomisch uit. Buitelend over elkaar heen. Maar het is nog best een klus om met zijn allen de bal in het andere doel te krijgen. Jeugd van 13 tot 17 jaar kan het zelf uitproberen in de meivakantie.

Lid zijn hoeft niet

Team Sportservice en de voetbalverenigingen FC Den Helder en JVC slaan de handen ineen en bieden deze activiteit aan in blokken naar leeftijd. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een van de voetbalverenigingen.

Schuilen achter bunkers
Terwijl ze op de velden van FC Den Helder en JVC aan de gang gaan met Bubble Voetbal, kunnen andere jongeren zich uitleven in Archery Tag. “Ook zo’n spel waarin je helemaal kunt opgaan”, vertelt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. “Het wordt gespeeld met pijlen en bogen en natuurlijk bijbehorende bescherming. In het speelveld kun je schuilen achter diverse opblaasbare bunkers. Zie het als een vriendelijkere vorm van paintball.”

Leeftijdsblokken
Ook deze activiteit is op het terrein van FC Den Helder en JVC Julianadorp. En ook hier gelden leeftijdsblokken tussen 13 en 17 jaar en hoef je geen lid te zijn van de voetbalvereniging.

5 mei Wieltjesdag
De woensdag is wieltjesdag. Op 5 mei kunnen jongeren meedoen aan een sportieve puzzeltocht. Dit is een activiteit van Team Sportservice en de Helderse Vallei.

Op skeeler, rolschaats of step
Jordy van Kesteren legt uit: “Je kunt starten vanaf de twee startpunten, bij camping Noorder Sandt in Julianadorp en aan het begin van de kanoroute bij de Helderse Vallei. Beide routes zijn 4 tot 5 kilometer en gaan tot ongeveer de Middenvliet en terug. Je zult elkaar dus net niet kruisen. Je verplaatst jezelf op wieltjes. Denk aan skeelers, rolschaatsen of een step. Ga je liever lopend? Geen probleem, kan ook. Heb je zelf geen wieltjes? Dan hebben wij die voor je. Een aantal sets skeelers en bescherming per startpunt. Als je mij even een mail stuurt met je maat dan kijk ik of die nog voorradig is.” Wieltjesdag is voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8.

Meer informatie
Mailen kan naar jvankesteren@teamsportservice.nl. Belangrijk in verband met corona is dat deelnemers zich in schrijven bij het startpunt in de buurt. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemers verdere informatie over de speurtocht. Voor alle drie activiteiten geldt dat inschrijven alleen kan via Noord-Holland Actief. Kun je niet zelfstandig deelnemen, doe dit dan onder begeleiding van een volwassene.