DEN HELDER - “Na een val op straat werd ik steeds banger om alleen naar buiten te gaan. Dankzij de cursus In Balans heb ik weer zelfvertrouwen.” Mooie woorden van een 77-jarige deelnemer aan de valpreventiecursus In Balans. Omdat Team Sportservice weet hoe belangrijk het is om ook op oudere leeftijd je spieren in conditie te houden, verzorgt de organisatie een training van dertien weken. Voorafgaand is er vrijdag 25 november een informatiebijeenkomst.

In de bijeenkomst legt Marijke de Wijs van Team Sportservice uit hoe de cursus eruitziet.
“De cursus In Balans is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun evenwicht en stabiliteit. Voor mensen die graag stevig op de benen willen blijven staan. En voor mensen die al ervaring hebben met vallen of bang zijn om te vallen.”

Steviger in je schoenen
De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. “Je krijgt informatie en tips over spierkracht, balans en het voorkomen van vallen. In de praktijk leer je met oefeningen hoe je sterkere benen krijgt en meer evenwicht. Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en letterlijk steviger in je schoenen te staan”, verduidelijkt de bewegingsagoog.

Duidelijk cursusboek voor thuis
Professioneel opgeleide docenten begeleiden iedere deelnemer op zijn eigen niveau. “Er hoort ook een cursusboek bij. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en deze worden met foto’s ondersteund. Zo kan iedere deelnemer thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen”, licht Marijke de Wijs toe.

Aanmelden voor de infobijeenkomst
De training In Balans is een valpreventiecursus die ondersteund wordt door een fysiotherapeut en podoloog. Meer weten? Dan is de informatiebijeenkomst een mooie uitkomst. Deze is vrijdag 25 november op het kantoor van Team Sportservice op Willemsoord 39. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via 06-23690813 of bij Marijke de Wijs: mdewijs@teamsportservice.nl