DEN HELDER - Sinds anderhalve maand verzorgen Team Sportservice-bewegingsconsulenten elke week beweegactiviteiten voor 55+-ers. Speciaal voor Vrienden van stichting Vrijwaard geven ze uiteenlopende beweeglessen op allerlei niveau. “We krijgen hele positieve reacties. Maar er zijn nog wel wat plekken vrij”, vertelt Lydia van Noord van Team Sportservice. De activiteiten zijn in de beweegtuin tegenover Ten Anker en op het grasveld bij Huis ter Duin in de Bremstraat.

Hoe houd je je doelgroep fit en in beweging nu de ‘Vrienden’ niet binnen mogen sporten? Met die vraag liep Iris Achthoven van stichting Vrijwaard rond. Ze nam contact op met Team Sportservice. Al snel werd beklonken dat de twee buitenlocaties prima geschikt zijn voor de beweeglessen voor de leden van de Vrienden van Vrijwaard.

Veilig sporten staat voorop

Lydia van Noord: “Normaal gesproken sporten ze binnen. Maar dat kan op dit moment niet vanwege corona. Zodoende kwam Iris bij ons terecht. Met de vraag of wij buitensport wilden geven. De ‘Vrienden’ kunnen gratis meedoen. Het is wel belangrijk dat ze zich eerst aanmelden op de website die in het leven geroepen is om alle buitenactiviteiten veilig te laten verlopen. Deze is onlangs veranderd. Nu is dat noordhollandactief.nl. Wie nog geen lid is van de ‘Vrienden’ mag de eerste twee keer gratis uitproberen.”

Elke keer iets nieuws

De lessen zijn uiteenlopend. “En in die weken dat het zo ontzettend heet was, zijn we een heel eind gaan wandelen. Zo proberen we steeds iets leuks of nieuws te bedenken. Natuurlijk passen we de oefeningen aan het niveau van de deelnemers aan.”

Checklist volgens protocol

Er geldt elke les een maximum van vijftien deelnemers. En wie zich heeft aangemeld krijgt vooraf aan deelname een checklist volgens protocol. Zijn alle vragen met ‘nee’ beantwoord, dan het is verantwoord om mee te sporten. De lessen zijn steeds op maandag en donderdag van 9.00 tot 9.45 uur in de beweegtuin bij Ten Anker en van 10.15 tot 11.00 uur bij Huis ter Duin.

Aanmelden

Meer over het protocol voor ouderen is hier te vinden: https://bit.ly/2Bx46fj. Aanmelden kan rechtstreeks via https://bit.ly/31cdiQZ. En wie meer wil weten over de Vrienden van Vrijwaard kan terecht op https://bit.ly/37QurkD.