WARMENHUIZEN - VIOS W. is zondag een maatje te groot gebleken voor FC Den Helder in de strijd om de achtervolging op koploper Vitesse '22. In warmenhuizen kroonde Sem Bruin zich tot man van de wedstrijd door een hattrick te scoren en daarmee het duel te beslissen: 3-0.

Na een minuut stilte voor de vorige week overleden Marius Privee die bij FC Den Helder met het jeugdbeleid was belast begonnen beide ploegen met aanvallende intenties aan het duel. Kansjes waren er over en weer, maar de ban wred na ruim twintig minuten gebroken door Sem Bruin die een voorzet van Bob Tesselaar tegen de touwen kopte. Nog voor de rust maakte Bruin ook zijn tweede van de middag.

Na de pauze probeerden degasten uit Den Helder het nog wel, maar van de ruimte die ontstond profiteerde de snelle Bruin door een kwartier voor tijd zijn derde achter keeper van Dam te schieten: 3-0.