ALKMAAR/DEN HELDER - Op tweede paasdag 10 april, wordt weer het open clubkampioenschap van Noord-Holland gehouden bij de HRTC DOK in Den Helder. Er zal weer gestreden worden voor de clubtitel van Alcmaria en daarnaast kan er gereden worden door alle Noord-Hollandse wielerverenigingen.


De HRTC DOK en WV Alcmaria-Victrix organiseren voor de 2e keer dit kampioenschap. De jeugd start om 10:00 uur en rijden in verschillende categorieën. De volwassenen starten om 12:30 uur.

Op zondag 2 april wordt er gestreden in de Wieringermeer. Door de WV West-Frisia is alles uit de kast gehaald om een pracht parcours te verwezenlijken. Deze wedstrijd, die open staat voor alle categorieën vanaf de nieuwelingenleeftijd. Het startschot valt om 10.00 uur ’s morgens. De A-klasse rijdt een wedstrijd over 100 kilometer. De B-klasse, bestaand uit nieuwelingen en de vrouwen categorieën krijgen 60 kilometer voorgeschoteld.

De trainingsomloop kent een bijzonder parcours. Een groot deel van de 7 kilometer lange omloop loopt over privéterrein, waarmee de veiligheid van de renners extra is geborgd. De start- en finishstreep ligt getrokken op de Schervenweg, even ten zuiden van Wieringerwerf.

Beide wedstrijden kunnen worden ingeschreven via de KNWU site.