DEN HELDER - In het amateurvoetbal hebben de Helderse teams afgelopen weekend wisselende resultaten behaald. Er was winst voor FC Den Helder, een gelijkspel voor JVC , terwijl HCSC onderuit ging.

Tweedeklasser FC Den Helder won deuitwedstrijd bij Saenden met het kleinst mogelijke verschil.Halverwege de eerste helft scoorde Branardina de enige goal van de wedstrijd voor de ploeg van Ben de Visser: 0-1. FC Den Helder, dat zevende staat, ontvangt komende zondag FC Medemblik.

JVC speelde in de derby tegen ZAP met 1-1 gelijk. De gasten namen al na zes minuten een voorsprong via Mike Vink. Kort na de rust zorgde Rik Schop namens JVC voor de gelijkmaker. Door het gelijke spel is de achterstand van JVC op koploper VIOS-W nu zes punten. Komende zondag gaat JVC op bezoek bij het laaggeklasseerde SEW.

In het zaterdagvoetbal leverde HCSC volgens coach Mario van der Hert een wanprestatie in de uitwedstrijd tegen Beverwijk die met 3-0 werd verloren. HCSC, zevende in de 3e Klasse A, speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen VVA Spartaan.