HOORN – De zaalvoetballers van Zeemacht zijn er in geslaagd om de finaleronde van de nacompetitie te bereiken. Na een eerdere 4-1 thuiszege wist het afgelopen vrijdagavond met 2-9 te winnen van het Hoornse HV Veerhuys. Volgende week kan de Helderse ploeg promotie afdwingen als het in de finale weet te winnen van ZVV Eindhoven.

In Hoorn begon Zeemacht met een voorsprong aan de return tegen Eredivisionist HV Veerhuys. De heenwedstrijd werd immers met 4-1 gewonnen. In Hoorn was David Albert met vier treffers de grote man aan Helderse kant.

Na acht minuten bewees Lars Weistra, die de heenwedstrijd nog aan zich voorbij moest laten gaan, zijn waarde door een voorzet bij de tweede paal binnen te schieten, al trok Younes Daari de stand al snel gelijk. De Helderse ploeg loerde veelal op de counter, iets wat meerdere keren een doelpunt opleverde. Bij Zeemacht was vooral David Albert een ware plaaggeest voor de Hoornse ploeg door in een tijdsbestek van vijf minuten tijd drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Stuk voor stuk waren het fraaie treffers van de speler die een belangrijk wapen was voor de eerstedivisionist die nog kans maakt op promotie. Met name zijn derde was een mooi doelpunt. Vlak na de aansluitingstreffer van Mo Darri (2-3) wist Albert uit de omschakeling de bal in de verre hoek te werken.

Comfortabel
Doordat Weistra in de laatste minuut voor rust profiteerde van het ‘powerplay’ dat Veerhuys hanteerde door de bal van eigen helft in het lege doel te schieten leek het onbegonnen werk voor de Hoornse ploeg. Dat bleek ook toen de gastheer na rust met Dennis Pals nog altijd met een vijfde veldspeler speelde.

De 2-6 kwam eveneens op naam van Albert. Nadat hij Mo Darri de bal afhandig maakte stiftte hij de bal vakkundig over keeper Barry de Wit, waarna Jordy Bos het leed voor HV Veerhuys met twee doelpunten nog wat vergrootte.

HV Veerhuys – Zeemacht 2-9 (2-5)
9. 0-1 Lars Weistra
9. 1-1 Dennis Pals
14. 1-2 David Albert
15. 1-3 David Albert
18. 2-3 Mo Darri
19. 2-4 David Albert
20. 2-5 Lars Weistra
25. 2-6 David Albert
33. 2-7 Adri Petronia
36. 2-8 Jordy Bos
39. 2-9 Jordy Bos