HOORN – Zeemacht is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In de kwartfinale van de KNVB Beker bleek de ploeg niet opgewassen tegen landskampioen Hovocubo, 15-4.

Het bekerduel tussen Hovocubo en Zeemacht was eigenlijk geen moment een wedstrijd. De verschillen op de ranglijst van de Eredivisie tussen beide teams kwam in sporthal de Opgang duidelijk tot uiting. De Hoornse ploeg leek zich geen moment echt te hoeven inspannen. Dat Zeemacht gehavend was en slechts twee wissels tot hun beschikking had speelde hier zeker een rol in. Eerder dit seizoen werd het competitieduel tussen beide teams nog spannend en eindigde in 3-4 voor Hovocubo.

Ditmaal was van spanning dus geen sprake. Nadat Hovocubo op 2-0 was gekomen wist Angelo Simmons nog wat terug te doen, maar al snel stelde orde op zaken en ging halverwege riant met 8-2 aan de leiding. Namens Zeemacht was David Albert de maker van het tweede doelpunt. In het tweede bedrijf incasseerde doelman Sander Rietveld nog zeven tegentreffers. David Ambriola en Albert scoorden ook, maar dit was enkel voor de statistieken.

Zeemacht kan zich weer volledig richten op de competitie. Daarin staat het na twaalf wedstrijden onderaan. Komende zaterdag neemt de ploeg het op tegen FC Eindhoven.

Hovocubo – Zeemacht 15-4 (8-2)
Doelpunten Zeemacht: 2-1 Angelo Simmons, 7-2 David Albert, 9-3 David Ambriola, 13-4 David Albert.

Fotografie: Gerrie Meijer