DEN HELDER - Met een 4-3 zege op koploper Leekster Eagles heeft Zeemacht niet alleen het voetbaljaar 2019 positief afgesloten, maar tevens de spanning in de 1e divisie naar een hoogtepunt gevoerd. Texel '94 profiteerde door de kop over te nemen, maar zij worden op een punt gevolgd door Zeemacht dat als nummer twee de kerstpauze ingaat.

In de topper nam Zeemacht al snel een voorsprong door David Ambriola, maar keek even later tegen een achterstand aan. Nog voor de rust bracht Melvin Damsma de stand weer in evenwicht. In een minstens zo spannende tweede helft was het Jordy Bos die Zeemacht opnieuw op voorsprong bracht, maar de gelijkmaker van de noorderlingen voerde de spanning alleen maar meer op. Uiteindelijk was het uitblinker Ingmar Waard die de wedstrijd in Helders voordeel besliste.